Ana içeriğe atla

MFİB Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi

Genel Amaç: Bu proje, MFIB tarafından yönetilen proje ve fonların etkin ve verimli kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir.

Proje Bütçesi: Proje bütçesi 1.991.000 Avro olup, bunun 1.791.900 Avrosu Avrupa Birliği (AB) katkısı, 199.100 Avrosu ise ulusal katkıdır.

Proje Süresi: Proje, 19 Mart 2019 – 18 Aralık 2023 döneminde uygulanmıştır. Proje için başlangıçta 30 aylık bir uygulama süresi öngörülmüştür. Ancak pandemi dönemi zorunlu kapanmaları gibi çeşitli nedenlerle gerekli değişiklikler ve uzatmalar sonucunda proje, 57 ayda tamamlanmıştır.

Proje Faaliyetleri: Birimimiz, ilk kez faydalanıcı olduğu bu proje kapsamında iş süreçlerinin iyileştirilmesi, iş süreçlerinin ve bilgi yönetim sistemlerinin dijitalleştirilmesi, paydaşlarla iş birliklerinin geliştirilmesi ve insan kaynakları yönetimine yönelik eğitim/danışmanlık uygulamaları başarıyla gerçekleştirilmiştir.

  • Kurumsal Yönetişim: Proje, Birimimizin organizasyon yapısının iyi yönetişim ilkeleri doğrultusunda yeniden yapılandırılmasına da katkı sağlamıştır. Bu kapsamda Birimimizin sunduğu ürün ve hizmetlerin etkinliğini ve çeşitliliğini artırmak amacıyla CFCU Akademi, İletişim, Programlama, Strateji ve Planlama birimleri oluşturulmuştur.
  • Yetkinlik Gelişimi: Proje kapsamında sağlanan başta PMP/CISA/PBA olmak üzere 30’a yakın başlıktaki eğitim ve sertifika programları ile uluslararası stratejik kamu programlarının proje yönetiminde uzmanlaşan insan kaynağımızın, karmaşık projeleri etkili bir şekilde yönetme yetkinliği geliştirilmiştir.
  • Dijital Dönüşüm: Proje kapsamında geliştirilen yazılım desteği ile program ve proje uygulama yönetim sistemi bütünleştirilerek dijital hale getirilmiştir. Böylece Sürdürülebilir Çalışma Ortamları ve Sıfır Kağıt hedeflerine ulaşılmasında önemli bir altyapı desteği sağlanmıştır.

Başarılar:

  • İş süreçlerinin iyileştirilmesi,
  • İş süreçleri ve bilgi yönetim sistemlerinin dijitalleştirilmesi,
  • Paydaşlarla iş birliğinin geliştirilmesi,
  • İnsan kaynakları yönetimi eğitim/danışmanlık uygulamalarının iyileştirilmesi,
  • İyi yönetişim ilkeleri doğrultusunda kurumsal yapının yeniden yapılandırılması,
  • Sunulan ürün ve hizmetlerin etkinliğinin ve çeşitliliğinin artırılması,
  • Karmaşık projelerin etkin yönetimi için insan kaynaklarının yetkinliklerinin geliştirilmesi,

Sonuç: Teknik Destek Projesi hedeflerine başarıyla ulaşmıştır. Proje, MFIB tarafından yönetilen proje ve fonların etkin ve verimli kullanımına katkı sağlamış, biriminizin organizasyon yapısını ve insan kaynakları kapasitesini güçlendirmiştir.

Proje broşürü için tıklayınız.